Hozzávalók: 4 adag
- 50 dkg színes durum fusili vagy más tészta 60 dkg cukkini
- 60 dkg cukkini
- 2 ek olíva olaj
- 1 db piros paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1/2 cs. petrezselyem
- 10 dkg krémsajt
- 1/2 citrom leve
- erős paprika ízlés szerint
- kevés fehér őrölt bors
- 1 csapot kanál mustár
- só
Elkészítés:
A cukkini végeit eltávolítom, majd megmosom, aprítom, nem túl apróra, hogy darabokban maradjon a végén az ételben. Közben felteszem a só nélküli főzővizet, majd amikor forr, akkor egy evőkanálnyit dobok bele, és ezt követően a tésztát. A főzés során jó párszor megkavarom, majd mielőtt még szétfőne a tésztám, leveszem a tűzhelyről, és pár perc után öblítem. Vegyük figyelembe, hogy amíg a vízben van, addig folyamatosan puhul a tésztánk.Egy serpenyőben forrósítok olajat, először beleteszem az aprított hagymákat, a paprikát, sózom, és így párolom egy pár percig, csak ezután adom hozzá a cukkinit. A krém sajtra azért gondoltam, mert szeretném, hogy kicsit krémesebb legyen a zöldség ragum, így jobban meg fog ragadni a tésztát. Fűszerezem, citromozom, stb.
Ez egy húsmentes tészta, de találtam a hűtőben 2 szelet finom füstölt sonkát, gyorsan belecsíkoztam, gondolom a fiúk nem fognak megsértődni miatt!
A leszűrt tésztára 1 kanál olajat és kicsi sót szórok, majd összekeverem a ragu felével, a másik felét tálaláskor osztom rá. Megszórom friss petrezselyemmel, ha van friss snidling az is mehet rá.