2012. május 19., szombat

Narancsos-csokoládés keksz

  
Kedvelem ezt a kekszet!
Egyszerű az elkészítése, az ízéről nem is beszélve! Hosszú ideig eltartható ropogós keksz,de ha puhábban szereted, helyezd fém tároló dobozba, és biztosan megpuhul!

Hozzávalók-  90 dkg kekszhez

  • 30 dkg liszt , használj  Dr.* Kalmár tönköly lisztet, ha teheted
  • 10 dkg rétesliszt, ebből is a Dr.* Kalmár félét tudom ajánlani, meglepően magas a beltartalma
  •   1 késhegynyi szódabikarbóna
  •  20 dkg vaj vagy margarin
  •  10 dkg porcukor,szőlőcukor, xilit,stb.
  •    1 cs. vaníliacukor
  •  10 dkg kandírozott narancs kocka
  •    5 dkg narancs lekvár
  •    1 db tojás sárgája
  •    1 db citrom reszelt héja
  •  10 dkg étcsokoládé
  •    5 dkg zabpehely
  •    pici só

Készítés

A szoba hőmérsékletű hozzávalókat szépen sorban összedolgozom,majd 1/2 órára a hűtőbe teszem.
Sütőpapírral ellátott tepsire adagoló kanállal  kb. 2 dkg-os tésztákat adagolok egymástól egyforma távolságra, azután lefedem sütőpapírral ,és egy másik tepsivel annyira nyomom le, hogy keksz laposságúak legyenek. Ha kell kicsit igazítok rajtuk, majd irány a sütő.
 
 A sütőt 190 fokon indítom,de csak 180 fokon sütöm kb.20 percig .



Egy másik alkalommal így sikerült !