2014. március 2., vasárnap

Karácsonyi ajándék tippek

 

 A családtagjaimnak, barátaimnak készítettem ezeket az olajokat. Minden üveg kicsit különbözik a másiktól, mint az ajándékozottak egymástól. Bízom benne, hogy sikerült örömöt szereznem vele!
Van itt csilis olaj a férfiaknak és a  "komolyabb hölgyeknek", csodás levendula és rózsaolaj, ezek szerintem mind finom dolgok, én is örülnék ilyen ajándéknak. Ezek a képek közvetlenül a csomagoláskor készültek.

 

Nem ördöngösség, csak egy kis kézügyesség, és idő.




Társíthatjuk más ajándék mellé. Én, általában még a saját készítésű kekszeimmel megtoldottam.



Csilis csirke fafüllgombával és céklával





Szombat lévén kicsit több az időm ahhoz, hogy  egy kicsit bonyolultabb étel elkészítésébe kezdjek  Ami, valahol kísérletezés is, hiszen senkit nem másolok, hanem kedvemre összerakok egy ebédet magamnak!
Egészséges, finom, és vidám ebédet tervezek! 





Hozzávalók:

  • 12 dkg csirke mell filé
  •  4-5 db szárított fafül  gomba 
  • 10-15 dkg főtt cékla
  • 1 csík kaliforniai paprika
  • 1 csipet csili őrlemény / én csak 2 csipettel érem be! Imádom a csilit! /
  • 1 csipet petrezselyem / kivételesen szárított /
  • 1 csipet kukorica keményítő
  • pár szem zöldborsó
  • pár szem kukorica 
  • őrölt fekete bors
  • 2 dkg sárgarépa 
  • 1 tk szezámolaj
  • 1 tk kukorica olaj
  • 1 dkg vöröshagyma 
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • csipet cukor
  • 4-5 cseppszójaszósz



Az első lépés a fafülgomba magához térítése! Egy kevés langyos vízzel nyakon öntöm, és ez meg is teszi a dolgát egy kis idő múlva. Addig elkészítem a csirkés ragut.





A csirkemellet felcsíkozom, majd egy kis kukorica keményítőben megforgatom, és félreteszem.
A zöldségeket összeaprítom. A vöröshagymát, fokhagymát  a kis wokban felforrósított kukorica olajban gyorsan megforgatom, majd hozzáadom a többi zöldséget, ezt még pár percig párolom, és azután kiborítom egy tányérba.
A csirkemellet külön pirítom, mert úgy szerintem sokkal finomabb. A wokba nem teszek külön olajat, csak felforrósítom, és mehet is bele a csirkemell, sózom, borsozom, sőt egy pici csili szószt is teszek bele. 
Összeforgatom, és 3-4 perc múlva, amikor pirult hozzáadom a zöldségeket. Én szoktam egy pici húslét hozzáönteni, de a víz is tökéletes, ha ezzel nem rendelkezünk. Habár erre nagyon jó ötletem van!!
Amikor marad ki húsleves, akkor a jégkockatartót megtöltöm vele, és ilyenkor nagyon jó szolgálatot tehet!
Már csak a fafülgombát adom hozzá. Jól kicsavarom, és még egyszer átöblítem, csak ezután dobom bele a wokba. Pár csepp szójaszószt, pici cukrot adok az ételhez. Már csak a kóstolás hiányzik.



Imádom ezt a képet!

Falatkák


Bevallom kicsit hiányérzetem van, mert hanyagolom a blogom bővítését  az utóbbi időben, így ma piac után neki fogok egy rendes kis reggelit készíteni magamnak! Nosza, rajta! 






Vásároltam juhtúrót, gomolya sajtot, medvehagymát, és még jó pár finom, friss dolgot, és így nem volt nehéz pillanatok alatt ilyen szemkápráztató falatokat összehozni! Összesen két falatot, amit fotózok, azért nem viszem túlzásba, hiszen jön a nyár!












Lenyűgöznek a piacon a ZÖLDEK! Medvehagyma, petrezselyemzöld, spenót, újhagyma és társaik!



Rozsos-magvas kenyérre kentem a juhtúrót, majd rá hajszálvékony házi sonka forgácsokat / János öcsém a készítője /, majd a friss gyümölcs. 
Nem vagyok elfogult! Hiba volt ilyenkor epret használni, mert bevallom semmi íze, de a fügés isteni lett!



Szórakozás a technikával!