2012. szeptember 23., vasárnap

Málnahab


Barátnőmmel délelőtt úgy döntöttünk, hogy együtt fogyasztjuk el, ki-mit főz., és ez a  "félbatyus " megoldás
szülte ezt az édességet. A málna adott volt a hűtőben, nagyon sütni nem volt kedvem, gondoltam, azért csak összehozok valamit a zöldbablevesem mellé. Ez a végeredmény, amin egy kicsit látszik is a sietség!Mindössze 10 percem volt rá, de természetesen kifutottam az időből. Fél kézzel a turmixot fogtam, a másikkal a málnát mostam, nem egyszerű foglalatosság volt, de az ízével semmi baj!




Ezekbe a szép kristály poharakba tálaltam, amit magammal vittem, de kiderült ezt nem igazán tudom így siettében jól fotózni.

                                      Ez a két pohár felülnézetben.

Hozzávalók: 4 adaghoz

  •   2,5 dl friss tejszín
  • 20 dkg friss málna
  •   2 csapott kanál szőlőcukor, vagy xilit 

Elkészítés:

 A málnát óvatosan megmosom, és át is kellene válogatni, de én most sietek, bízom a szememben, a gyors pillantásomban! :-) Néha ez azért nem elég! Félreteszek 15-20 szemet a díszítéshez, a többit áttöröm egy szitán, majd hozzáadom a felvert tejszínhabhoz, és a cukorral simává keverem, 10-20 percre nem árt betenni a hűtőbe, hogy kicsit dermedjen mielőtt tálaljuk. Ezt meg lehet tenni magukban a tálaló edényekben is.
A félretett málna szemekkel díszítjük. Nekem van itthon egy pár szem psysalisom, így most felhasználom. Elég jól mutatnak együtt!