2014. március 3., hétfő

Zöldséges lepény teljes kiőrlésű lisztből, spenóttal és más zöldségekkel
Ennek a csoda finom zöldséges lepénynek a receptjét megtalálod a blogomban, most csak a formát változtattam, és egy kis spenótot, fehér káposztát is tettem a zöldségek közzé.


 Amikor kiveszem a sütőből, így néz ki, lehet kerek is, de én most ezt próbáltam. Rusztikus, és gyönyörű! Az illatáról nem is beszélve, az menyei!!Most teszem a sütőbe 

                                  
ZÖLDSÉGES LEPÉNY TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL  név alatt találod meg a blogomban ezt a receptet, ha te is meg szeretnéd sütni.

Én most ekkora darabokra vágom, de ki, mint szereti! Mivel elég laktató, inkább kisebbre ajánlom.

Tulajdonképpen minden zöldség mehet bele, ami felesleges a hűtőben, de azért törekedjünk a harmóniára.
Imádom kurkumával, de gondoljunk arra, hogy  nem mindenki kedveli, ezért tartsunk közvélemény kutatást mielőtt elindul a kezünk a szórással!

Ugye milyen gusztusos! Frissen  fogyasszátok, ha lehet, mert az az igazi, de persze hidegen is finom!
Általában fokhagymás tejföllel, vagy feta krémmel tálalom, de ezek elhagyhatóak. Van aki csak natúr tejföllel fogyasztja. Én sok-sok csilis olajjal locsolom meg!Általában megijednek tőle az emberek, de másodjára már ez az ijedség alább hagy, mert rájönnek, hogy milyen egyszerű!! Füstölt lazacos falatkák  


Nagyon kedves barátnőm kért meg, hogy pár darab falatkát készítsek  estére, mert neki semmiképpen nem fér bele az idejébe. Szerencsém van, mert akad elég zöldség a díszítésre a hűtőmben, és tormát is mindig tartok itthon, így csak a lazacért kell beugranom a közeli boltba.  

  A füstölt lazac ősidők óta, nemzetközileg vállalt kísérője a tejszínes tormakrém, ezzel sosem tévedhetsz!!
Ha nem tejszínes a tormakrémed, akkor egy kis natúr sajtkrémmel kevert ki, és nagyon finom lesz.
A citrom szinte kötelező, de  a héját távolítsd el, amit én most elmulasztottam. A kapri bogyó és a kapor szintén társítható hozzá, esetleg a caprit bogyót félbe lehet vágni.