2014. augusztus 2., szombat

Rántotta több színű paprikával
A mai gyors reggelim! Sokkal finomabb, ha a rántottába egy kis hagymát és paprikát is fonnyasztunk, így teszek ma én is !
Úgy kezdődött, hogy megcsöngettem telefonon a barátnőmet, de nem vette fel! Meg szerettem volna kérdezni tőle, hogy van-e kedve a piacon egy kis sült halat reggelizni, mert én farkas éhes vagyok. és akkor már a kávét sem hagynánk ki Andinál!
Várok egy kicsit, hogy visszahívjon, de bevallom nem sok türelemmel, mert farkas éhes vagyok, majd hozzálátok a rántottához. Kenyerem nincs itthon, de sebaj.


 

Hozzávalók:

  • 2 tojás / nem viszem túlzásba!/
  • pici só
  • csilis olíva olaj
  • 1/2 zöld erős paprika
  • 1/2 tv paprika
  • 1 szál lila hagyma
A serpenyőben felmelegítem az olajat, de nem hevítem túl, mert akkor elveszíti a finomságát az ételem. Elkezdem beledobálni az összevágott hagymát, paprikákat, megsózom, lassan fonnyasztom, mert el szeretném kerülni, hogy megégjen, és persze így tudom a lágyságát / nőiességét / is biztosítani.
Felverem a gyönyörű házi tojásokat, majd ráborítom a zöldségekre, éppen megkeverem, és már borítom is a tányéromra! Ez a képen látható teljes kiőrlésű toost a kísérője.

Lecsó kuszkusszal

Illetlenség más tollával ékeskedni, én ma mégis ezt teszem, kérlek nézzétek el nekem! A képen látható finom lecsót a barátnőm készítette, a gyönyörű tunéziai tányért, amit a fotózáshoz használok a Cserepes sori piacon vásároltuk reggel. Gyönyörű, és ezt meg kell örökíteni,mert fontos tudni, hogy mennyit jelentenek a színek, melyek jól történő alkalmazása még egy étvágytalan embert, esetleg gyereket is felcsigázhat!!Imádom a kuszkuszt, de tulajdonképpen a mi apró tarhonyánk a kedvencem, pici gyerek korom óta!!        Az édesanyám gyenge galamb levesbe főzte betétnek, ha betegek voltunk, ha nem! Mindenki kedvence volt!
Ma már kevesen használják ezt a nagyságú tarhonyát, de itt az idő a népszerűsítésére!

 
A lecsó elkészítését, a blogban megtalálod!IMÁDOM AZ ERŐSET!!