Kimaradt sült csirkével izgalmas salátát dobhatunk össze, se perc alatt!
Hozzávalók:
- maradék sült csirke kicsontozva
- tojás, személyenként 1 db-ot főzök
- személyenként 1 marék zöldség / saláták, répa, paprika, zeller, újhagyma, bármi, amit kedvelsz /
- szezámmag
- ízlés szerinti dresszing
Mire megfő a tojás, addig utánanézek milyen zöld lapul a hűtőben és a tartóban. A zöldségek legtöbbjét hűtőn kívül tárolom, mert a természetes illatukat, ízüket csak így adhatják át. Nyáron kicsit nehezebb a dolog, de akkor kevesebbet vásárolok.
Összegyűjtök egy marék megmosott zöldet, melyet a tányérra halmozok, majd erre a kicsontozott, széttépkedett csirke sültet, ezután már csak a díszítés következik.
Az egyedül fogyasztott étel is fokozza az ember hangulatát, ha szebb, színesebb a tányéron.
Bármilyen maggal megszórhatjuk, most szezámot veszek.
A tojást cikkekre vágom, el is hagyhatnám, de én imádom!
Az öntet kinek-kinek az ízlésére van bízva, csak előre gyártottat ne használj!!
Pici citrommal, sóval, borssal, finom olajjal rendkívül finom öntetet készítek. Ma extra szűz kukorica olajat használok, mert újabban ez a kedvencem. Gyönyörű arany színével, és ízével rögtön belopta magát a szívembe, és a konyhámba, már csak azért is mert magyar termék!