2014. október 19., vasárnap

Mert megérdemli ezt a kínálást! Bödön-Szeged



Egyik vasárnapi Bödön sétámon ragadt meg a szeme ezen a szép kínáláson! Ugye, érthető, hogy miért??
Ti is látogassatok ki, ha tehetitek a Bödön-Rongyudvar -Kézműves-Kirakodó Vásárába Szegeden.
A Facebookon mindig megtalálod az időpontokat.




 Lélek emelő kínálás, és az eladó hölgy is nagyon kedves volt!!

 
Nagyon sok felhasználása van a céklának:

  • saláta
  • leves 
  • krém
  • sült
  • savanyúság
  • cékla lé
  • csatni
  • lekvár
  • pálinka - a lányom kóstolta a napokban Budapesten, nem csak különlegesnek, hanem rendkívül finomnak is találta!

Baconos zöldségek rizs tésztával és nigella magokkal



Nagyon gyors, finom, könnyű, egészséges és még gazdaságos is!! Minden benne van, amivel egy korszerű ételt jellemezhetünk! Kalóriát nem számoltam, engem igazán nem is érdekel, de szerintem az is baráti!




Hozzávalók:  2 adaghoz

  • 1-2  lila, édes vagy vöröshagyma 
  • 2-3 gerezd nagyobb darabokra vágott fokhagyma
  • 3-4  db paprika, lehet vegyes, erős, tv, kaliforniai, ami van
  • 3-4  db paradicsom 
  • pár szelet bacon vagy finom sonka 
  • 1 kevés olíva olaj vagy lehet szezám is  
  • só, bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem
  • csili paprika 
  • 6-8 dkg rizs tészta fejenként
  • bármilyen mag szórás a tetejére, ha van kedved, meg magod!



 

Elkészítés:

A zöldségeket mosom, nagyobb darabokra aprítom, majd a zsiradékkal  felforrósított serpenyőbe kezdem dobálni, sózom, borsozom. Először mindig a hagymák kerülnek az olajba, kicsit párolom, de vigyázok nehogy megégjen, amikor kezd kioldani / az illatok jeleznek/ , akkor következik csíkozott bacon, és végül fokozatosan hozzáadom a többi zöldséget.
Közepes lángon párolom, amíg összeesnek a zöldségek, de még roppannak. A petrezselymet a legvégén adom hozzá. A tésztát bő sós vízben kifőzöm, de nem szét, csak óvatosan. Leöblítem, picit sózom, majd kevés olajjal összekeverem. A képen látható módon tálalom, csilis olajjal megöntözöm és már fogyasztjuk is!!