2015. május 25., hétfő

Csokoládés trüffel



Sima ügy: vagy szereted vagy nem! Korábban nem értettem a trüffel iránti rajongást, mert édességeket nagy ívben elkerültem, vagyis szívesebben ettem sós dolgokat, de egyetértettem azon emberekkel, akik édesség nélkül befejezetlennek tekintették az étkezést. Nekik is igazuk van! Ma már kedvelem az igazán igényesen elkészített édességeket, desszerteket, és bárhol fordulok meg a világban, sosem hagyok ki egy helyi, nevezetes cukrászdát, vagy édesség boltot. A jó trüffel élvezet, ahogy a szájban olvad, és előbb-utóbb mindenhová odaér! A pici sót sosem hagynám ki belőle! Igazán a jó alapanyagokon múlik a minősége, ezért inkább kevesebbet készítsünk, de jobbat! Ma már szinte mindennel ízesítik, díszítik, és vegyesen csomagolják, de számomra, még egyenlőre az alap trüffel a nyerő!
Hozzá is látok!


    
   

Hozzávalók:

  • 30 dkg 70 %-os csokoládé/ minimum 55% /
  •   3 dl jó minőségű tejszín / cukrozatlan /  
  •   1 dkg finom tengeri só
  •   1 kk sótlan vaj 
  •   3 ek  22-24% -os kakaópor 

Elkészítés:

Vízgőzben felmelegítem a kis darabokra aprított csokoládét. Vigyázok, hogy a tál alja ne érje az olvasztó edény alját, mert akkor leéghet. A csokoládé felolvadása után hozzáadom a tejszínt, majd levéve a tűzről semlegessé keverem. Hagyom kihűlni, megdermedni a hűtőben, ezután kis golyókat formálok a masszából, melyeket a kakaóporban meghempergetek. Kész!





Kedvelem, hogy ilyen rusztikusak!!