Sokan nem kedvelik a kelkáposztát különböző okok miatt, de én szeretem, és havonta egyszer biztosan készítek belőle valamit. Most erre a tiszta ízű főzelékre gondoltam, mert elég meleg van, és még ezután megyek biciklizni, egyébként sem szeretem a sűrítéseket.
Hozzávalók : 4 adaghoz
- 1 db nem túl nagy kelkáposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 12 dkg burgonya
- 1 ek zsiradék
- 1 csipet majoránna / elhagyható /
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 4 db tojás / a tükör tojáshoz
- 1 ek olaj a sütéséhez
Elkészítés:
Megtisztítom a zöldségeket, a káposztáról eltávolítom az elsárgult leveleket, a torzsát, és azután apróbb kockákra vágom, majd a burgonyát, fokhagymát tisztítom, és aprítom össze. Alaposan átmosom, mert a káposztát néha szeretik az élősködőkEgy lábasba 4 dl vizet teszek, ebbe először a burgonyát és a fokhagymát, csak 10-15 perc múlva teszem bele a káposztát, majd a fűszereket. Azt szeretném, hogy a burgonya és a fokhagyma alaposan megfőjön, mert elhagyom a sűrítést, és ez segít egy kicsit, hogy ne legyen annyira leveses.
A tükör tojáshoz teflon serpenyőt használok, mert abban nem ég le a tojás, picit sózom , paprikázom, de nem fordítom meg, és rögtön a tányérra tálalom, majd jön rá egy adag a chilis olajból.
Lehet pirítani rá egy kis debreceni kolbászt, ha kedvünk van, de én így szeretem.