2012. május 30., szerda

Dupla csokoládés születésnapi torta



A véletlen műve és végül az enyém, mert rosszkor voltam rossz helyen és nem tudtam visszautasítani a kérést
erre a tortára. Nagyon kedves kollégám kért meg, de azóta már többször is sikerült elkészítenem.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 250 g jobb minőségű étcsokoládé 
  •     9 db tojás
  •   30 dkg cukor / szőlő cukrot használok/
  • 300 g mandula liszt

  Töltelék:

  •    5 dl hab tejszín
  • 15 dkg étcsokoládé

Díszítés:

  • 22 db fehér csokoládé pasztilla
  •   1 db szüli napi tábla
  •   1 db 18-as gyertya
  • 15 dkg  csokoládé az áthúzáshoz

Elkészítés :

A csokoládét a víz gőz fölött megolvasztom egy nyeles edényben és hozzáöntöm a közben habosra kikevert cukros-tojásos keverékhez, lazán összekeverem, majd hozzáadott mandula liszttel tovább keverem.
Közben sütő papírral ellátok egy 36-24-cm-es tepsit és a massza felét beleöntöm, elegyengetem, majd 180 fokos sütőben megsütöm. Ha van két tepsim akkor természetesen együtt sütöm a kettőt, de nekem nem volt.
Amikor kisült, hagyom kihűlni és csak azután távolítom el a sütő papírt róla.
A tejszínt habbá verem, majd óvatosan elkezdem az olvasztott csokoládé egy részét belekeverni, de hagyok a díszítésre is. Az egyik kihűlt lapot betöltöm a csokis tejszínnel és ráfordítom a másikat, ezután lekenem a tetejét egy ecsettel az olvasztott csokoládéval / ha sűrű lenne egy kis vajat, tejet teszek hozzá / és jöhet a díszítés. Innen már mindenkinek a fantáziájára van bízva, meg persze a kezére!