A véletlen műve és végül az enyém, mert rosszkor voltam rossz helyen és nem tudtam visszautasítani a kérést
erre a tortára. Nagyon kedves kollégám kért meg, de azóta már többször is sikerült elkészítenem.
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g jobb minőségű étcsokoládé
- 9 db tojás
- 30 dkg cukor / szőlő cukrot használok/
- 300 g mandula liszt
Töltelék:
- 5 dl hab tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
Díszítés:
- 22 db fehér csokoládé pasztilla
- 1 db szüli napi tábla
- 1 db 18-as gyertya
- 15 dkg csokoládé az áthúzáshoz
Elkészítés :
A csokoládét a víz gőz fölött megolvasztom egy nyeles edényben és hozzáöntöm a közben habosra kikevert cukros-tojásos keverékhez, lazán összekeverem, majd hozzáadott mandula liszttel tovább keverem.Közben sütő papírral ellátok egy 36-24-cm-es tepsit és a massza felét beleöntöm, elegyengetem, majd 180 fokos sütőben megsütöm. Ha van két tepsim akkor természetesen együtt sütöm a kettőt, de nekem nem volt.
Amikor kisült, hagyom kihűlni és csak azután távolítom el a sütő papírt róla.
A tejszínt habbá verem, majd óvatosan elkezdem az olvasztott csokoládé egy részét belekeverni, de hagyok a díszítésre is. Az egyik kihűlt lapot betöltöm a csokis tejszínnel és ráfordítom a másikat, ezután lekenem a tetejét egy ecsettel az olvasztott csokoládéval / ha sűrű lenne egy kis vajat, tejet teszek hozzá / és jöhet a díszítés. Innen már mindenkinek a fantáziájára van bízva, meg persze a kezére!