Mondhatnám azt is, hogy a világ leggyorsabban elkészíthető spagettije, de nem teszem! Döntse el az olvasó!
Viszont azon véleményem mellett kitartok, hogy nagyon finom és egészséges! Mindenképpen a napközi órákban készítsük, mert elég sokat el lehet fogyasztani belőle, és este ugye a szénhidrát már nem barát!
Hozzávalók: 1-2 adag
- 25 dkg tönköly vagy durum spagetti
- 2 tk só a főző vízbe
- 1,5 l víz
- 3 ek paprika krém
- 1-2 csipet aprított petrezselyem
- 1 dkg parmezán, /Grana Padano/ ízlés szerint
- 1 kevés chilis vagy más finom olaj
Elkészítés:
A tészta főző vizet felteszem forrni, a sót csak a forrásban lévő vízbe szórom, mert akkor hamarabb felforr.Egy olasz barátom mondta réges-régen, hogy a tészta főző víznek olyan sósnak kell lennie, mint a tengervíz, akkor jó, és a tésztát csak roppanásig főzzem meg. Kipróbáltam és bevált a dolog az én ízlésemnek is, és azóta e szerint főzöm, így a kész tésztám pici chilis olajjal és friss petrezselyemmel is rögtön fogyasztható.
Próbálják ki!
Amikor megfőtt a tészta leöntöm róla a vizet és már teszem is rá a paprika krémet és az olajat, gyorsan összeforgatom, és 1-2 perce visszateszem a tűzhelyre és kész is az ételem. Ekkor zúdítom rá a petrezselymet, tálalom és reszelem a sajtot.A sajtot elhagyva tökéletes vegan ételt kapok!
Ha nincs házi paprika krémjük adok egy tippet: Szegeden a Brüsszeli krt. 10.sz. alatt a Nagymama Éléstárában lehet kapni isteni paprika krémet / Kaldeneker/! Annál finomabbat még életemben nem ettem, a magamét is beleértve!
Van olyan is, hogy más tésztával készítem, pl. ezzel a színes fusilivel. A recept ugyanaz, csak a tészta más fajta.
Az én paprika krém receptem a blogomban megtalálható.