2012. május 30., szerda

Eper krém leves



Itt az eper szezon ami számomra minden évben egy nagyon kellemes emlék, a lányom születésének hónapja. Annyi epret, mint amikor született, soha életemben egyszerre nem ettem. Az összes rokon, barát epret  hozott ajándékba a kórházba, és amikor hazamentünk, otthonra  is! Az eper és szeretet egybeolvadt! Imádom azóta is!
Isteni recept, rém egyszerű, és igazából levesnek sem mondható, talán egy finom krém desszert, a lényeg, hogy csodálatos az íze, és mindig meg tudnám enni. Hűtve finomabb, és ez egy pár kocka jéggel mindig megoldható.

Hozzávalók: 2 adag

  • 30 dkg eper 
  •   1 kanál méz 
  •   1/2  citrom leve
  •    1 dl tejszín
  •    3 cl fehér bor / elhagyható/
  •    1 csöpp vanília kivonat
  •    1 pici víz ha szükséges,hogy meglegyen a 2 adag, azaz kb.6 dl.

Elkészítés:

Megmosom, megtisztítom az epret és egy mércés kancsóba teszem, mert így könnyebb az adagolást követni. Hozzáadom az alapanyagokat, majd bot mixerrel krémesítem. Tejszín hab helyett én virággal díszítettem.