2012. szeptember 1., szombat

Füstölt kagylóval, zöldségekkel töltött óriás kagyló tészta


Laura barátném ötlete volt, hogy füstölt kagylóval töltse meg ezt az óriás kagyló tésztát. Igazán nem emlékszem már az ő ízeire, de elkészítem az én  variációmban. Nagyon üde, kellemes és könnyű étel!
A baj csak az, hogy nem mindig lehet elfogadható áron füstölt kagylót kapni. A másik felmerülő kérdés, hogy a családi, vagy baráti körből hányan kedvelhetik ezt a fogást. Ezt ne hagyjuk figyelmen kívül. Készítsünk egyszerre kevesebbet belőle, így biztosan nem ér kudarc bennünket, mert üres lesz a tányér!


Hozzávalók:

  • 16 db kagyló tészta 
  •   1 db füstölt kagyló konzerv / kb. 125-140 g /
  •   1 db vékonyra reszelt répa
  •   1-2 levél vékonyra vágott jég saláta
  •   1 db piros csíkozott paprika
  •   1 fél citrom  leve
  •    só, fehér őrölt bors, hajszál cukor
  •   pár csepp Worcestershire szósz
  •   1/2 csokor petrezselyem aprítva  
  •   10 szem kapri bogyó aprítva 
  •   pár szál snidling

Elkészítés:

Nagyon egyszerű! A tésztát sós, bő vízben megfőzöm. Vigyázva kavargatom, hogy ne törjem össze. Öblítem, és kiszedem egy nagyobb tálcára, hogy lecsepegjen.
A répát apróra reszelem, a salátát vékonyra vágom / kivételesen, mert egyébként tépjük, hogy ne barnuljon be /, majd a snidlinget is összeaprítom a petrezselyemmel együtt. Elkészítem az öntetet. Kicsit erősebbre készítem, mert a tésztával és a salátával később egyensúlyba fog kerülni. Összekeverem a zöldségekkel, de egy kevés jégsalátát félreteszek a díszítéshez. A konzervet kinyitom, az olajat leöntöm egy kis edénybe, és félreteszem.
Elkezdem megtölteni a tésztákat, próbálom egyformán elosztani a tölteléket, és közben a dobozban lévő kagylókat is szétadagolom, hogy mindegyikbe ugyanannyi kerüljön. A díszítés mindenkinek a fantáziájára van bízva.
Én 4 db-ot készítek egy főre, ha van még más előétel is az étkezés alatt, de mindig elfogy! Elég első alkalomm al 2 db füstölt kagylót tenni egy tésztába, és úgy a zöldségeket.
Nem árt az ételnek, ha magára tud maradni étkezés előtt még egy kis időre, az ízek úgy jobban összeérnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése