2012. szeptember 1., szombat

Tojással töltött óriás hús golyó sajtos rizi-bizivel



Néha tényleg olyan unalmasnak tűnnek a család által kedvelt ételek, de egy kis akarat kérdése és ugyanabból az alapanyagokból izgalmasabb, mutatósabb ételeket készíthetünk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  •   1 fej vöröshagyma aprítva
  •   2 gerezd fokhagyma aprítva
  •   1 csipet őrölt kömény
  •   1 csipet őrölt fekete bors
  •   1 tk őrölt pirospaprika
  •   2 szelet tejben, vízben áztatott kenyér, korpa, vagy búzacsíra, pehely is lehet
  •   6 db főtt tojás
  •   só
  •   1 tk házi paprika krém 
  •   aprított petrezselyem is mehet bele, ha van kéznél
  •   3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

Fogom a kedvenc tálam és mindent beledobálok, majd összegyúrom. Ezt kézzel szoktam csinálni, így jobban érzem, hogy kell-e egy kis vizet hozzáöntenem. Mert inkább krémes legyen, mint száraz! Most ugyanis nem teszek nyers tojást a masszába, mert elég a főtt tojás.
Annyi masszát veszek a kezembe, hogy a tojás mindenhol, arányosan be tudjam vele takarni. Amikor mind megvan, akkor meghempergetem egy kis morzsában, vagy búzacsíra pehelyben korpában, kinek mi tetszik.
Jó nagy serpenyőbe öntöm az olajat a sütéshez, mert elég nagyok a gombócok.Közepes lángon minden oldalról megsütöm őket. Papírtörlőre szedem ki, hagyom pihenni, mint minden hús ételt, és csak azután vágom fel. Melegen esetleg széteshet.
Rizzsel, burgonyával, de salátával is kellemes és árbarát fogás. Ha savanyúsággal tálaljuk egy kicsit a következő napba is besegítünk, mert tuti jobban fogjuk érezni magunkat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése