2012. június 3., vasárnap

Feta sajt krém




Feta sajt krém: 30 dkg

  • 25 dkg feta sajt
  •   1 ek olíva olaj
  •   2 ek tejföl 
  •   1/4 citrom leve
  •      pici őrölt fehér bors 
  •      pici cukor, ha a végén még mindig sósnak találod/

Elkészítés:

A mércés kancsóba mérem az alapanyagokat, de tehetem robot gépbe is, amit most a kis mennyiség miatt nem teszek. A kancsóba könnyebben megoldom a mérést, és a tisztítás is sokkal gyorsabb.
Ha hígabb krémet szeretnél, mert nem kenni, hanem mártogatni tervezed, egy kellemes kis estére a barátaiddal, akkor még egy kis olajjal ezt megteheted. A pici cukrot, vagy édesítő szert azért jegyzem meg, mert némelyik feta sajt túl sós még a kikeverés után is, és így tudod lágyítani. Én ezt a magyar fetát használom.