Kedves ismerősöm kérésére készítek csirke máj pástétomot, ilyenkor mindig én is elfogyasztok egy keveset, és ehhez készítettem ripsz-ropsz ezt a különleges salátát. Különleges a retek-tárkony párosítás miatt, de én is meglepődök olyan fantasztikus!
Hozzávalók: 1 kg -hoz
- 1 kg friss vagy mirelit csibe máj
- 1 dl zsiradék
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. Worcestershire szósz
- 1 kk. morzsolt majoránna
- 1,5 tejszín
- 1 csapott ek. kukorica liszt, ha szilárdabbra akarom készíteni
Különösebben nem igényel sok időt, egy fél óra és már rakhatom is a robot gépbe. Csak akkor teszek bele egy kis kukorica lisztet, ha nem találom elég sűrűnek.
Általában nem fogy el egyszerre ennyi pástétom, ezért a képen látható módon leöntöm olajjal, így biztosan semmi baja nem lesz. Akkor, ha egy pár napon belül elfogyasztanánk, akkor ha kihűlt csak egy jól zárható üvegbe tegyük, majd a hűtőbe.
Ezt a finom pástétomot fogyaszthatjuk kenyérrel és zöldségekkel, de húsokat , gombát is megtölthetünk vele.
Nálam most ez az olívás kenyér és retek saláta lett a kísérője, de nem bántam meg!
A retek saláta receptje a blogban a salátáknál megtalálható.