2012. június 7., csütörtök

Mozzarella paradicsommal - Caprese




Végre, hogy eszembe jutott ez a mostanság  már hazánkban is ismert friss, könnyű, egyszerű olasz saláta!
Pillanatok alatt megvan és nagyon kellemes, főleg ha megelégszünk a képen látható mennyiséggel és 1-2 szelet korlandi bagettel, vagy pirítóssal. Szép, ízletes és vegyszermentes paradicsomot vásároltam kora reggel a Mars téren az állandó helyemen. A bazsalikomot Edit barátnőm kerti dézsájából téptem, a többi adott volt. Ma nem volt túl izgalmas a munkám, ezért hazaérve eldöntöttem, hogy még mára szükségem van egy kis produktumra. Az étel készítés mindig feldob!

Hozzávalók: 1 adaghoz

  • 1 db mozzarella /125 g /
  • 1 db közepes paradicsom / klassz, ha jobb minőségű /
  • 1 szál friss bazsalikom / lehet szárított is,de ég és föld a különbség /
  • 1 tk olíva olaj
  • 1 pár csepp citromlé
  • 1 ici-pici só



Elkészítés:

Megmosom a zöldségeket, de vigyázok, hogy a bazsalikomom épp maradjon. A paradicsomot és a mozzarellát megpróbálom egyforma vastagra szeletelni, ez gyorsan meg is van. Kezdek az öntethez.
Egy kis edénybe teszem a folyékony hozzávalókat, majd ollóval a maradék bazsalikomot összeaprítom.
Már csak a  paradicsom alját, és a tetejét  kockázom apróra. A paradicsom kockákat, az aprított bazsalikomot beledobom  az olívás öntetbe, összekeverem és kész.
Az önteteket mindig hamarabb készítem el, mert szeretem, ha egy kicsit összeérnek.
A képen látható módon feltornyozom a paradicsom karikákat, a mozzarellát, és felülről egy teás kanállal rákanalazom az öntetet, és legvégül a gyönyörű bazsalikomot is beletűzöm.  
Korlandi bagettel fogyasztom, de isteni fehérrel is, vagy pirítóssal.