Nagyon könnyen meg tudja az ember állni, hogy ne egyen húst, ha nem kívánja, de mi van akkor, ha hetente egyszer mégis azt fogyaszt. Még mindig az a véleményem, hogy a szervezet úgyis jelez, hogy mi után nyúljon az ember fia, lánya.
Az történt, hogy a vacsorára várt vendégem 2 után telefonált, hogy nem lenne-e alkalmatlan, ha most ugrana fel, így nem ezt a csirkét kapta, hanem azt, ami éppen terítéken volt. Így később készítettem el ezt a könnyű indiai fűszerezésű csirkét. A 7 fajta fűszer miatt nevezném indiainak, de felsorolom őket, és eldönthetik jól gondolom-e a dolgot: kurkuma, római kömény, curry, chili, koriander, gyömbér, fahéj.
Szeretem így együtt is, és külön-külön is őket. A kurkuma fogyasztást kötelezővé is tenném, hiszen ritka sok jó tulajdonsága van, így rendkívül egészséges fűszerként tartja számon a világ.
Ismert az ízületei gyulladásokra, egyéb gyulladásokra, érszűkületre, kelésekre, plakkokra gyakorolt jó hatása.
Furcsának tűnhet, hogy salátával tálalom, de korábban már fogyasztottam rizst.
Hozzávalók: 2 adaghoz
Húshoz :
- 20-25 dkg csirkemell filé
- 2 ek olíva olaj
- 1 csapott ek kukorica keményítő
- 1 kevés só
- 1 csipet fekete szezám mag
- 1 tk fűszer keverék
Salátához:
- 2 db mini cukkini, vagy uborka is megfelel
- 2 db új répa
- 1 kis db cékla
- 1 marék saláta
- 1 kis db piros paprika
- 1/4 citrom leve
Elkezdem a zöldségeket megmosni, megtisztítani, majd a képen látható módon hosszában felszeletelni. A fokhagyma gyalut használom, mert ez esik kézre, és így csodás vékony szeleteket kapok.
Elkezdem a húst sütni. Mindig forró olajba kezdem belerakni a húst, és ha kicsi a serpenyőm egyszerre nem teszem bele az egészet, mert akkor nem kap kérget a húsom. A nagy mennyiségű hideg hús lehűti a serpenyőt, és nem tud pirulni a húsom.
Hagyom pár percig érintetlenül, majd fa lapáttal alányúlok és megforgatom, pár perc és tálalhatom is a ketté osztott salátára. A salátára most csak egy kis citrom levet csurgatok, középre a tetejére a hús felét, egy csipet fekete szezámot, és ennyi!
A serpenyőben maradt fűszeres olaj nagyon értékes, ezért a kuka helyett a húsra csurgatom. A kurkuma, de több fűszer is olajban hasznosul igazán.
Ha nagyon sok kurkumát fogyasztanánk egy kis szív dobogás előfordulhat, mert serkenti a szív-, és vérkeringést.