2012. augusztus 13., hétfő

Tengeri hal paradicsom salátával



A színpompás salátához könnyű húsra gondoltam, ami kellemesen harmonizál a paradicsom saláta öntettel.

Hozzávalók:

  • 14-16 dkg hal filé / legalább, mert rengeteg vizet veszít sütéskor/
  • 1 tk olíva olaj
  • pár csepp friss citromlé a halra sütés előtt
  • 1 csipet só

1 adag paradicsom saláta / a receptje a blogban megtalálható /

Elkészítés:

A kiolvasztott, lecsepegtetett halat / egy papírtörlő szuper/ picit megsózom, pár csepp citromlét adok mindkét oldalának, majd irány a forró serpenyő. Eredményesebb, ha nincs összekarcolódva a serpenyőnk.
Fontos, hogy forró serpenyőben kevés olaj legyen, mert ilyen szín a végcél, mint a képen.
Óvatosan fordítom meg a halat, én lapát formájú eszközöm azzal tökély, mert egyébként könnyen összetörik.
Biztosan megsült, ha a villát közzé szúrva elválik a filé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése