2012. augusztus 13., hétfő

Quinoa zöldségekkel



Rakott, rakott és rakott! Ha kevesebb időt venne igénybe az elkészítése, azt hiszem sűrűbben állnék neki elkészíteni ezeket a fajta finomságot, mert igazán izgalmas húsos és hús nélküli változatuk is.
Sokféle íz, mely a végén harmóniába áll össze, mert ugye ez így működik, ha eléggé hiszünk magunkban! Szuper nyári vagy téli étel!



                                                                 QUINOA a szuper nyersanyag

Hozzávalók: 4 adaghoz

  • 4 ek quinoa
  • 1 pici só a főző vízbe 

ragu

  • 1 db cukkini
  • 2 db tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb paradicsom 
  • 1 ek finom zsiradék a zöldségek párolásához
  • kevés reszelt parmezán
  • 1 maréknyi reszelt  sajt, de elhagyható
  • újhagyma, petrezselyem, bazsalikom
  • őrölt fehér bors
  • 1 ek. szőlőmag olaj

    Elkészítés

A zöldségeket megmosom, lecsepegtetem, majd nekilátok a felszeletelésnek, amit kivételesen más módon teszek. A cukkinit hosszában szeletelem, és így teszek a paprikákkal, hagymákkal is, forró olajban kicsit megpirítom őket, közben sózom, borsozom, sőt 1-2 csepp friss citrom levet is csepegtetek rá. Mielőtt megégne félrehúzom és rögtön besorakoztatom a felét egy kis tepsibe.Jól megszórom petrezselyemmel és aprított bazsalikommal, parmezánnal.
A quinoat leöblítem, sós vízben megfőzöm, ez kb. 15 percet vesz igénybe, majd leszűröm, és ráborítom a zöldségekre, szépen elsimítom. A tetejére  teszem a felkarikázott paradicsomokat, teszek 1-2 szelet paprikát, még egy kis zöld fűszer, egy kanál finom szőlőmag olaj, és irány a 190 fokra előmelegített sütő.



Még nyersen a tepsiben 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése