2012. május 21., hétfő

Csirke mell chia maggal és rucolás paradicsom salátával





  Korábban említettem, hogy kedvelem a színes, tiszta ételeket. Ez egy ilyen példa lehet.
  Kevés húst fogyasztok, de most kedvet kaptam egy kis lakmározáshoz. 

 Hozzávalók:  

  • 2 szelet csirke mell filé
  • 1 tk. olaj,de vajban is isteni
  • csipet  tengeri vagy Himalája só 
  • 1-2 csipet chia / azték zsálya mag /- a tálaláskor rászórjuk

Saláta

  • 20 dkg paradicsom
  •    2 dkg rucola
  •   1 szál új lila hagyma
  •   1 tk olíva olaj vagy más finom olaj is megteszi
  •   1 mk. bor ecet
  •   1-2 szál petrezselyem
  •   kevés cukor 
  •   pici só

    Elkészítés

    A csirke mellet vékonyra vágom, sózom,aki szereti borsozhatja. Addig hagyom pihenni,amíg a dresszinget elkészítem a salátára, mert később nincs időm. A paradicsom és a rucola kivételével minden az öntetbe kerül, a vékony karikára vágott lila hagyma, és a többi.apróság,majd elfelejtettem a pici vizet. Ehhez a művelethez egy kisebb üveget veszek, olyat aminek meg van a fedele,mert ebbe helyezek mindent,ami az öntethez kell,és egyszerűen összerázom, kóstolom. Töménynek tűnik első pillanatban,de a salátával összekeverve tökéletes.
    Kisebb serpenyőbe kevés olajat helyezek, és amikor felforrósodott akkor beleteszem a csirkét. Kevés ideig sütöm, majd fordítom, és a másik oldalát is megpirítom. Ez csak pár perces gyors művelet. Ez idő alatt szinte csak a zöldségeket tudom megmosni, majd összevágni. Ha megsült a csirkém tálalhatom is, ezt legjobb az utolsó pillanatban elvégezni, egyébként a saláta leve a csirke alá folyik. A chia magot újabban árulják a boltokban. Ajánlatos lenne a rendszeres fogyasztása,mert
    A chia magot újabban már több helyen árulják. Ajánlatos lenne rendszeres fogyasztása,mert az omega 3 zsír savak leggazdagabb természetes növényi lelőhelye. Nagyon gazdag még antioxidánsokban, élelmi rostban, ásványi anyagokban, proteinben, és koleszterin mentes.Fantasztikus, és egész jó áron lehet kapni a Nagymama Éléstárában , a brüsszeli körúton! 
          A végén még tetőzöm egy kis pirított mandulával!