2016. január 1., péntek

Feta sajttal töltött gombafejek répával tepsiben sütve


Hirtelen támadt ötletből született ez a gyors és nagyon finom előétel, amit melegen, de hidegen is szívesen fogyasztok, amióta először elkészült. Maradt ki gombám, ez szülte a receptet, és még természetesen az, hogy éhesek voltunk, de siettünk a városba, ahova üres gyomorral menni ugye lehetetlen! Rontja az ítélőképességünket!





Hozzávalók:

  • pár szem tisztított gombafej
  • annyiszor 1 dkg, de kinek ízlése szerinti feta sajt
  • friss petrezselyem levél
  • reszelt sárgarépa
  • kevés olívaolaj 
  • 1/2 dl fehérbor 
Elkészítés:
A megmosott, jól lecsepegtetett gombákat a képen látható módon elhelyezem a tepsiben, minden egyes gombába egy db feta sajtot helyezek, megszórom aprított petrezselyem  zölddel és reszelt répával, sózom, és aki akarja borsozhatja is. Olívaolajjal óvatosan végi locsolom a fejeket, ügyesen, hogy minden gombafejre jusson, úgy finomabb lesz, majd következik a fehérbor, persze ez el is hagyható, én nem hagyom ki!
A 200 fokra előmelegített sütőben / az enyém légkeveréses/ 15 perc alatt elkészítem. Melegen, de hidegen is fogyasztható. Krémes burgonyapürével igazi finomság, és főételnek is megteszi, ekkor 3-4 db-ot számoljunk személyenként. Könnyű fehérbor illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése