Hirtelen támadt ötletből született ez a gyors és nagyon finom előétel, amit melegen, de hidegen is szívesen fogyasztok, amióta először elkészült. Maradt ki gombám, ez szülte a receptet, és még természetesen az, hogy éhesek voltunk, de siettünk a városba, ahova üres gyomorral menni ugye lehetetlen! Rontja az ítélőképességünket!
Hozzávalók:
- pár szem tisztított gombafej
- annyiszor 1 dkg, de kinek ízlése szerinti feta sajt
- friss petrezselyem levél
- reszelt sárgarépa
- kevés olívaolaj
- 1/2 dl fehérbor
A megmosott, jól lecsepegtetett gombákat a képen látható módon elhelyezem a tepsiben, minden egyes gombába egy db feta sajtot helyezek, megszórom aprított petrezselyem zölddel és reszelt répával, sózom, és aki akarja borsozhatja is. Olívaolajjal óvatosan végi locsolom a fejeket, ügyesen, hogy minden gombafejre jusson, úgy finomabb lesz, majd következik a fehérbor, persze ez el is hagyható, én nem hagyom ki!
A 200 fokra előmelegített sütőben / az enyém légkeveréses/ 15 perc alatt elkészítem. Melegen, de hidegen is fogyasztható. Krémes burgonyapürével igazi finomság, és főételnek is megteszi, ekkor 3-4 db-ot számoljunk személyenként. Könnyű fehérbor illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése