2014. november 29., szombat

Vargányás csilis metélt parmezánnal




Edit barátnőmtől kaptunk friss vargányát / Mars tér piac , Csöpinél/, és azonnal egy tésztás étel jelent meg előttem, hiszen előző nap vásároltuk ezt a friss csilis tésztát, így éppen kapóra jön a felhasználása!
Gyorsan megvan, és az időt így más szuper dologra tudjuk fordítani. Hétvége lévén ez azért mindenkinek fontos, hogy ne a konyhában töltse a fél napot! Ugye, így látjátok Ti is?




Nagyon finom lenne, ha lenne egy kis barna mártásom, de sajnos nincs kéznél, így csak egy kis vörösborral turbózom, de az nagyot lendít rajta!

Hozzávalók: 2-3 adaghoz

  • 30 dkg vargánya, de tehetünk hozzá csiperkét is, hogy gazdaságosabb legyen
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • frissen őrölt bors és kevés só
  • 25-30 dkg tészta / a csomagomban 25 dkg van, így ezt használom el/
  • pár csepp friss citrom leve
  • ízlés szerint parmezán  
  • 1 dl finom vörösbor
  • egy csipet kakukkfű , ha elég bátor vagy!
  • 1 diónyi vaj a legvégén, hogy selymesebb legyen 



 

Elkészítés:

Először,  mindig a főzővizet teszem fel, hiszen a ragu nagyon gyorsan elkészül. A sót a legvégén teszem bele, amikor már forr a víz. 
A vöröshagymát apróra vágom, az olívaolajban elkezdem üvegesre párolni, majd az összevágott, jól megmosott gombát hozzáadom, átkeverem, sózom-borsozom, hagyom párolódni. Pár perc múlva hozzáöntöm a vörösbort, az aprított petrezselyem levelet pedig a legvégén.  Elég sok a ragu, így tervezhetném több tésztával is, de a lányom ragu őrült, így biztosan elfogy ennyi tésztával is.!



Ha dúsabb, kiadósabb ragut szeretnél, akkor egy kevés tejszínt keverj ki egy kis zabliszttel és folyamatos keverés mellett add a raguhoz.


A sós, lobogó vízbe csak pár percet főzöm a tésztát, mert szeretjük al dente! A tésztát nem öblítem, mert azonnal fogyasztani fogjuk, csak összekeverem a raguval, tálalom, és élvezzük!! Isteni, gyors étel!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése