2014. november 29., szombat

Répa torta


Nagyon egyszerű répa torta receptet készítek, mert sietnem kell, így a pepecselést el szeretném kerülni!



 


Hozzávalók:


30 dkg fehér tönkölyliszt, de sima is megfelel
30 dkg reszelt répa
25 dkg nádcukor
1,5 dl tej
3 tojás
1 vaníliacukor
1 csomag sütőpor
csipet fahéj, gyömbér, keksz fűszer keverék, amit kedvelsz
1/2 citrom leve + reszelt héja

 Mascarpone krém:
25 dkg mascarpone
25 szőlőcukor
1 vanília cukor
pár csepp citromlé
én gránátalma sziruppal teszem izgalmasabbá!

Elkészítés:

Kikészítem a hozzávalókat, kerek torta formát használok, de szögletes forma is megfelelne, úgy 23x34-cm-es. Vagy sütőpapírt teszek bele, vagy kivajazom, azután zsemlemorzsával megszórom, bármelyik megoldás szuper! Közben bekapcsolom a sütőmet, 180-190 fokra.
Mindig a tojások fehérjét habosítom először, egy pici sóval, jó keményre felverem, mert nem szeretném, hogy összeessen, amíg a sárgáját kikeverem a cukorral, és hozzáadom a többi anyagot. A reszelt répát, a lisztet, stb...
Belereszelem a citrom héját / előtte jól megmosom, hogy a viaszt eltávolítsam róla/, majd egy félnek a levét is hozzáadom, ha kevés lét nyernél, még a másikból is facsarj hozzá. 
Jönnek a fűszerek, szép sorjában, majd óvatosan 2 részben hozzákeverem a tojások fehérjét.
Beleborítom a formába, majd a sütőbe teszem az edényt, és 180 fokon megsütöm a répa tortát.

Finom mascarpone krémmel / cukor, krémsajt pici citromlé /  kínálhatjuk. Most csak kevés keserű csokoládét reszelek rá.








1 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy Eszter! Szívessen megkostolnám,az elkészült ételeket.Üdv:István.

    VálaszTörlés