2014. november 30., vasárnap

Roston csirkemell kakukkfüves sütőtök falatkákkal, leves spenóttal és magokkal


Gondoltam, hogy valami könnyű, de laktató ételt készítek, mert nagyon éhes vagyok: Megpróbálok az egészséges kereteken belül maradni, ha tudok. Talán most sikerül!




Hozzávalók:


  • filézett csirkemell
  • kockázott sütőtök
  • leves spenót
  • só, őrölt bors
  • morzsolt kakukkfű
  • színes paprika csíkok
  • olívaolaj 
  • vaj
  • Nigella mag 
  • chia mag
  • amarant mag
  • pár csepp citromlé
  • 1 csipet cukor a spenóthoz
  • 1 ek tejszín a spenóthoz



Elkészítés:

1. lépés: A sütőtököt felkockázom és a sütőlemezre rendezem, sózom, borsozom, olívaolajjal meglocsolom, egy kis kakukkfűvel megszórom, majd az egészet összekeverem, és irány a sütő, mert ennek kell a legtöbb idő.
2. lépés: a spenótot megtisztítom, majd megmosom, ezután jól kicsavarom, lobogó sós vízben blansírozom pár percig. Lehűtöm, és ismét kicsavarom. Egy serpenyőben olajat és vajat / fele-fele arányban/ forrósítok, majd beledobom a fellazított spenótot, pár percig keverem , kevés sóval , fehér borssal ízesítem, kevés citromot facsarok hozzá, végül 1 ek tejszínt. Fedő alatt megpuhítom, de nem főzöm szét!!

3. lépés: a hús elkészítése, amit azzal kezdek, hogy megformázom, a felesleges részeket eltávolítom, majd egy serpenyőben olívaolajat forrósítok, és ebben megsütöm a húst, de mindezek előtt paprikát aprítok, a pirosat kisebb darabokra, mert ezt is a hússal együtt sütöm meg.

Mikor mindhárom összetevő kész, akkor jöhet a tálalás a képen látható módon. Azért készítettem róla ennyi fotót, hogy jól látható legyen minden résztvevő! Megéri elkészíteni, mert nagyon jó összhangban van az étel.
A magok elhagyhatóak, de én imádom őket!!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése