2014. január 27., hétfő

Sült lapocka másképpen


Tejfölös káposztás céklához gondoltam ki ezt a finom sültet, de persze nagyon sok mindenhez fogyasztható, hidegen-melegen egyaránt. A lapocka nem a legnemesebb hús fajta, de jól elkészítve semmi gond nincs vele!
Kicsit macerásabb a feltekerés, formázás miatt, megéri, mert rendkívül mutatós a végeredmény!!


Hozzávalók:

  • 1 db lapocka
  • őrölt bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma lereszelve, lehet több is, ha nagyon szereted
  • zsír vagy olívaolaj a sütéshez
  • alufólia

Elkészítés:

A lapockát, úgy egyben, ahogy van jól befűszerezem, majd feltekerem, és átkötözöm.
Tepsibe helyezem, és a fóliával lezárom  körben a peremén, hogy a pára benne maradjon, de előzőleg aláöntök 2 dl zsírt, és úgy 3 dl vizet.
Megközelítőleg 1,5-2 órát sütöm , attól függően, hogy mekkora a húsom súlya.A sütőm 170 fokon van.
Időnként megnézem, nehogy leégjen! Ha szükséges még öntök alá vizet. Ha szerencsém van, és van kimaradt húslevem, attól még finomabb lehet.
Persze, a hús mellé tehetünk vöröshagymát, bekenhetjük paprika krémmel, készíthetünk neki egy pácot, de így egyszerűen fűszerezve is kiváló! Hidegen tudom ilyen szép vékonyra szelni, de azért még hasznos, ha a késem jó éles, mert különben széteshet szeleteléskor.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése