2014. január 13., hétfő

Savanyú káposzta krémleves gerslivel


A mai diétás sor levese ez a krémleves, melyet aránylag gyorsan el tudnék készíteni, ha nem savanyú káposztáról lenne szó!! Annyira lassan fő meg! Szívesen venném ha valaki tanácsot adna, hogyan lehet gyorsabban elkészíteni! Mondjuk kuktában?
Mindegy, én most hozzálátok!

Hozzávalók:  5-6 adag

  • 80 dkg savanyú káposzta átmosva, apróra összevágva
  • 3- 4 dkg aprított vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab zeller gumó
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 babér levél
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1-2 kanál friss sajtkrém, kicsit lágyít rajta
  • 5 dkg gersli / árpagyöngy/

Elkészítés:

A felmelegített olívaolajba teszem a hagymákat, kavargatom, sózom, borsozom, és pár pillanat múlva már hozzá is adom a káposztát, zellert. Hagyom párolódni! Addig forralok vizet, majd 5 perc múlva 1,5 liternyit hozzá is öntök. Ezután lefedem, és főzöm, amíg meg nem puhul!! Úgy 1 óra elteltével, amikor már nagyjából megpuhult pürésítem, majd  hozzáadom a jó alaposan átmosott árpagyöngyöt, és együtt főzöm tovább.
Későn vettem róla tudomást, hogy a káposztában lévő paprika erős, és így, hogy benne maradt a levesben, a leves is erős csípős lett!


Így tálalom!
A gersli kihagyható, de a diéta részeként most szuper szolgálatot tesz, főleg ha alaposan összerágjuk, és az elfogyasztása után sok-sok  folyadékot iszunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése