Most nálam a csapból is cukkini folyik, de ez nem változtat a népszerűségén, imádom! Minden 3.nap készítek valamilyen cukkinis fogást. Ma egy hétköznapi hús mentes változat van soron, habár a kurkumás rizzsel csavartam egy kicsit a dolgon, de úgy gondolom, csak a javára írható a fogásnak a változtatás, legalábbis remélem!
Hozzávalók: 2 adaghoz
- 1 db cukkini
- 1 tojás
- rizs, vagy kukorica liszt
- tönköly zsemlemorzsa / Dr.Kalmár*-t használok /
- tengeri só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megmosott cukkinit héjastól vágom fel, mert a héj a zöldségeknél általában több hasznos dolgot tartalmaz, mint a belső hús rész, és így mutatósabb is.
A darabokat lesózom, és kicsit félreteszem, addig elkészítem a rizst. A rizshez vizet forralok / víz forraló/ , és egy kis lábasba kevés olajat forrósítok sózom, elkezdem pirítani, majd a legvégén hozzáadom a kurkumát. Amikor kezd színeződni, vagyis vélhetően átmelegedtek a rizs szemek, hozzáadom a forró vizet, vigyázva, nehogy leforrázzon, mert hirtelen felgőzöl. Ismét átkavarom egy párszor, fedőt teszek rá , és kb.10 percig főzöm, de ha elfőtt a leve mindenképpen leveszem, majd lefedve hagyom pihenni.
A cukkini panírozáshoz előkészítem a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, és egy serpenyőt olajjal a sütéshez. A cukkini darabokat egymás után liszt, tojás, morzsa forgatom, és már sütöm is. Egy csipet morzsával kipróbálom, hogy elég forró-e az olaj, és már dobálom is bele a hasábokat! A kisült darabokat egy kéztörlő papírral ellátott tányérra szedem, így a magába szívott olajból eltávolítok egy keveset.
Rizshez:
- 1 bögre rizs
- 0,9 forró víz
- pici olaj a rizs alá
- 1 kk őrölt kurkuma
- 1 csomag aprított petrezselyem
Tartár:
- 1 tojás sárgája
- 1 e.k tejföl
- 1 csapott e.k mustár
- 2 e.k olaj
- 1 t.k porcukor
- 1 m.k só
- pici fehér bors
- pár csepp citromlé
Így néz ki összeállítva a fogás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése