2013. november 1., péntek

Ruccola saláta házi sonkával, roston sajttal és fenyőmaggal






Nagyon kedvelem ezeket a típusú salátákat, hiszen minden benne van, ami ahhoz kell, hogy elfogyasztása után az embernek  pár óráig ne kelljen az evéssel foglalkoznia! Persze, ha nagyon éhesek vagyunk, és belefér, azért 1-2 szelet pirítóst, bagettet ne hagyjunk el mellőle! Isteni fogás!


Hozzávalók:

  • sok ruccola
  • retek
  • paradicsom
  • kaliforniai paprika
  • finom sonka csíkozva / János öcsém a forrás/
  • fenyőmag pirítva
  • balzsamecet krém
  • olívaolaj / saját chilis olajommal/
  • uborka
  • pici só / most Maldon só pehely/

Egy kis roston házi sajt még laktatóbbá teszi a fogásunkat!


 

Tapasztaltam, hogy a ruccolát nem mindenki szereti, de sebaj, nyugodtan készítsük a salátát más ropogós zölddel!
Először minden friss alapanyagot megmosok, kedvemre összevágok, majd félreteszem, folytatom a sonkával, azt csíkozom fel. A sajt ötlete a hűtőben megbúvó tegnapelőttről megmaradt kis darab kapcsán merült fel, rögtön meg is sütöm. A fenyőmagot megpirítom, más mag is tökéletes megoldás lehetne, de ma kényeztetem magam!

Egy nagy tálban összekeverem a saláta alapanyagokat, de még nem teszek rá semmit, tálaláskor fogom ízesíteni! Amikor mindent előkészítettem, tálalok. Egy marékkal kiemelek a tálból, de figyelek arra, hogy minden legyen a markomban, ekkor rászórom a csíkozott sonkát / pirított is lehetne/, majd a fenyőmagot, csak ezután locsolom rá a chilis olajat, balzsam krémet, és pici Maldon só pelyhet,mert mint mondtam, ma nem akármilyen kényeztetés folyik! A Maldon só francia különlegesség, a lányom mindig ilyen csoda dolgokkal lep meg!


Kedvére turbózhatja főtt tojással, olíva bogyóval, kapri bogyóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése