2013. január 12., szombat

Teljes kiőrlésű dupla csokoládés keksz




Nagyon gyors, és finom keksz, nem kíván különösebb konyhai jártasságot! Mondhatnám, ha ezzel kezded a sütés, akkor tuti megkedveled, a sikerről nem is beszélve, amit ezzel a keksszel elérsz! Bizonyítékaim vannak rá! Ugye Ancsa? Te vagy az élő példa! Csodaszépen a kekszeid!

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsokoládé / legalább 45 %-os/
  • 15 dkg nyírfa vagy kristály cukor
  •   2 ek 22-24 %-os kakaópor 
  •   1 db tojás
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg puha vaj
  •  1/2 kk őrölt fahéj
  •  1 kk szódabikarbóna
  •  pici só

Elkészítés: 

Minden alkalommal nem írom le, de most azért megjegyzem, hogy a sütemény készítésnél szoba hőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk! 
A keverő tálban a cukrot és a tojás összekeverem, majd  beleszitálom a lisztet, beleszórom a szódabikarbónát, a fahéjat, és összekeverem őket, ezután következik a vaj, és az aprított csokoládé.
Ha keménynek tűnik a massza, akkor pár csepp víz mehet hozzá, de csak pár csepp.
Közben felmelegítem a sütőmet 180 fokra. Előkészítem a lemezt, és egy lemezen oldom meg ezt a mennyiséget. Sütőpapírt helyezek a lemezre, majd egyforma távolságra 2 dkg-os golyókat formázok. Mikor mind a lemezen van dugom is a sütőbe. Nem szoktam pihentetni!
180 fokon- 15 percig sütöm. A sütő közepére helyezem a lemezt. Amikor a kekszek elválnak a lemez aljától, akkor biztosan megsültek, nem baj, ha puhák, kihűlés után megkeményednek!
Isteni amikor a csokoládé még olvadt a belsejében! Próbáld ki!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése