2012. szeptember 9., vasárnap

Tengeri hal sült zöldségekkel


Könnyű nyári fogás, csak egy kicsit aprólékos, ha igazán finomat szeretnél készíteni, de ezért ne hagyd ki!



Hozzávalók:  4-5 személyre 

  • 1 kg fagyasztott tengeri hal filé, a friss finomabb, ha hozzá tud jutni
  • 1 db citrom  
  • 2 ek olaj a hal sütéshez 
  • 1-2 cső zsenge kukorica / télen1 doboz konzerv /
  • 3 db paprika
  • 1 nagyobb fej lila hagyma
  • 1 db közepes cukkini
  • 1-2 db répa
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 csipet petrezselyem
  • 1 csipet oregano, bazsalikom

Elkészítés:

Elkészítem a sütéshez a hal filéket, ami azt jelenti, hogy amennyire tudom lecsepegtetem a filéket, mert rengeteg vizet tartalmaz a mirelit hal. A szerencsések friss halból készítik!.
A hal szeletek mindkét oldalát picit megsózom, majd citrom levet csepegtetek rá.
A sült zöldségeket egyenként kezdem sütni, de előtte aránylag nagy szeletekre, darabokra vágom, sózom, kis mediterrán fűszerrel meszórom, majd kezdem a sütést.
A serpenyőbe nagyon kevés olajat felforrósítok, és csak ekkor kezdem a zöldségeket beledobálni, de keveset teszek bele egyszerre, mert pirítani is szeretném. Szépen sorban megsütöm, amikor kívánja, kis olajat öntök alá, és közben forgatom a zöldségeket. Tányérra kiszedegetem ahogy készre sülnek. Legvégén beledobom a kukoricát is.
A halat most sütőben sütöm, mert elég sokat készítek, és nem akarok bíbelődni vele. Egy tepsibe kevés olíva olajat öntök, ráteszem szép sorjában a filéket, és már mehetnek is a 190 fokos sütőbe.  A halnak kevés idő kell, nem több, mint 10-15 perc. 
Amikor kész  a hal, kezdem a tálalást.A tálalás végén 1-2 csepp citromlét még rácsavarok.
Ha nagyon éhesek vagyunk, akkor egy kis rizst, vagy bulgurt nem árt mellé tálalni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése