2012. szeptember 9., vasárnap

Paradicsomos csirkés tészta


Lassan el is felejtem, hogy a menzán minden héten volt valamilyen rakott étel, de legjobban a rakott tésztát kedveltem. Ez egy kellemes, laktató, és szerintem családi tuti recept lehet, ha kipróbálják.
Igaz 3 lépésben készül, de másodszorra már sokkal könnyebb lesz!
Ha van vegetáriánus a családban, akkor sem kell másik ételt készíteni, mert egy részéből majd kihagyja a húst, amikor összerakja a végén a fogást.

Hozzávalók: 4 adaghoz

  • 50 dkg kockázott csirke hús
  •  3-4 kanál olaj a sütéshez / olívával finomabb /
  •  só, őrölt bors a hús kockákra 
  • 50 dkg  kocka, vagy széles metélt durum vagy tönköly tészta
  •   1 kanál só a tészta főzéshez, és jó sok víz egy nagyobb fazékban/
  • fél liter paradicsom szósz / legalább/
  • reszelt sajt, ha kedve van hozzá
  • friss bazsalikom, petrezselyem aprítva
  • pár csepp olíva olaj a végén a tetejére


Elkészítés:

Először a paradicsom szószt készítem el, a blogban megtalálják a receptet.
Azután bő sós vízben megfőzöm a tésztát, de hagyom kicsit keményebbre, mert még a sütőbe is beteszem.
A csirkehúst apró kockára vágom, megsózom, és forró olajban megpirítom.
Amikor ezzel megvagyok, összerakom az ételt egy tepsiben.
Ez azt jelenti, hogy először a tésztát borítom bele, majd a sült csirkét, és végül a paradicsom szószt. Összekeverem az egészet, ráízesítek, és elrendezem a tepsiben, majd 190 fokos sütőbe teszem úgy 10 percre, hogy picit összemelegedjen, összesüljön is akár.
Majd friss petrezselyemmel, bazsalikommal, és egy kis olíva olajjal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése