2012. szeptember 9., vasárnap

Sajtos sült zöldségek



Finomabb, mint a kép alapján el lehet képzelni! Így a nyár vége felé még sokszínű a zöldség paletta, így nem okoz gondot azokkal a zöldségekkel elkészíteni, amelyeket szeretünk, és nem lesz egyhangú.

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes zöldség / én padlizsánt, paprikát, cukkinit, patisszont, paradicsomot teszek bele /
  •   1 gerezd fokhagyma
  •   2 ek. olívaolaj 
  •   kevés őrölt fehérbors
  •   egy pár csepp Tabascot is teszek bele
  •   csipet oregano
  •   csipet bazsalikom, ha van friss jobb ízt hoz
  •   só ízlés szerint, ha sósabb a sajt akkor kevesebb sót tegyünk a zöldségekre
  •   8-10 szem olívabogyó
  •   2 dkg parmezán
  •   6 dkg vegyes sajt


Elkészítés:

A zöldségeket megmosom, tisztítom, majd nagyobb darabokra vágom, és egy kicsit lesózom.
A felforrósított serpenyőbe fajtánként sütöm meg a zöldségeket, de ropogósra hagyom, mert később még a sütőben is eltöltenek egy jó 15 percet, így fognak a sajtokkal összeérni az ízek.
Amikor megsültek a zöldségek, akkor szép sorjában lerakom egy kis tepsibe őket. Egy sor zöldség után jön a sajt, majd újra a zöldség , végül sajttal fejezem be. Az olívabogyókat  a zöldségek közzé helyezem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése