2012. augusztus 23., csütörtök

Házi sajt roston sült paradicsommal és Maldon sóval



Ez egy igencsak finom fogás, és az előnye, hogy gyorsan elkészíthető!
A piacon veszem a friss sajtot, de fagyasztottból is készítettem már. Volt amikor egy gurigát vásároltam, ez azért nem olcsó mulatság, tehát csínján bánok vele. Kiadagolom, majd lefagyasztom. A sütés előtt fél órával kiveszem a fagyasztóból, és könnyedén kezelhető. A lényeg, hogy forró legyen a serpenyő!Most friss sajtom van, de csak akkor veszem ki a hűtőből ha már dolgozom vele, mert így könnyebb megsütni.

Hozzávalók:

  • 12-14 dkg sajt / saját kapacitásom figyelembe véve /
  • 1 tk finom olaj 
  • 1 nagyobb paradicsom 
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1-2  szál bazsalikom
  • só / én most Maldon só pelyhet használok/

Elkészítés:

A serpenyőben felforrósítok egy kevés olíva olajat, először a fokhagyma karikákat dobom bele, hagyom egy kicsit pirulni őket, majd félrehúzom és óvatosan belehelyezem a sajtot, ettől fogva egy pár percig nem zavarom sülést! Fontos betartani, mert amikor már kérget kap nem törik olyan könnyen el a sajt szelet!
A kevés olaj is kritérium, mert a képen látható szép színt csak így érem el!
Amikor megvan óvatosan kicsúsztatom egy tán yérra, ezután már csak a paradicsomok jönnek.
Nem törlöm ki a lábast, fölösleges, ebbe teszem bele a karikákat.
Addig felcsíkozom a megmosott bazsalikomot. Tálaláskor rászórom a sajtra, és ekkor jön az igazi kényeztetés a Maldon só pehely!
Ez egy Franciaországban fejtett különleges só fajta, melyet még a Himalája sónál is jobban kedvelek!
Ez egy ünnepi só!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése