2012. augusztus 23., csütörtök

Chilis pirított csirke házi sajttal



A házi roston sajtos receptem férfiasabb változata, mert ugye van aki hússal szereti!?
Így már megfelelő, és a mennyiséggel sincs probléma.







Hozzávalók:  1 adaghoz

Az előzmény házi sajt receptje a blogban megtalálható, így most csak a csirke elkészítését írom le.
  • 20 dkg csirke mell filé
  • 1 db chili paprika
  • 1 tk olíva olaj
  • 1/2 piros tv paprika 
  • frissen őrölt színes borsot teszek rá
  • kevés só a csirkére
Először felcsíkozom a csirke mellett, sózom és borsozom, kicsit félre is teszem. Ha a sajttal együtt készítem, akkor a sütés megelőzi a sajtot. Forró olajos serpenyőben megpirítom a csíkokat, ehhez kis türelem kell, de megéri, közben hozzáadom a paprikát, és a chilit. Javaslom, ne vegyük ki kókadtan, mert az nem szép, és a sületlen csirke még veszélyes is lehet!
Szépen összetálalom a sajttal, és már jöhet a kés-villa!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése