2012. augusztus 25., szombat

Gulyásleves szárnyas hússal




A szárnyasból készült leves természetesen nem lehet gulyásleves, de mégis így szoktam bejelenteni, ha készítem., szárnyas gulyásleves. Kevésbé zsíros, és így nyári napokon is fogyasztható, nem utolsó szempont, hogy gyorsabban elkészíthető, és még pénztárca kímélő is.




Ekkorákra vágom a zöldségeket,


a répát és a gyökeret.

Hozzávalók: 4-5 adag 

Úgy tapasztaltam, hogy  minél több adagot főzünk belőle, annál ízletesebb lesz.
      
  • 30 dkg csirkecomb filé, vagy csirkemell filé 
  • 3 szál petrezselyem gyökér
  • 2 nagyobb répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 kanál házi paprikakrém
  • 1 db paradicsom 
  • 25-30  dkg burgonya 
  • 2 ek olaj
  • 1 csapott kanál őrölt paprika / az enyém most elég csúnya /
  • bors
  • 1 csipet őrölt kömény 
  • néhány babér levél
  • 1/2 aprított petrezselyem

Elkészítés:

Az olajat egy fazékban felforrósítom, majd a képen látható módon összeaprított zöldségeket beleborítom a fazékba, megkavarom, és egy merőkanálnyi vizet öntök rá, majd jó 10 percig párolom, de közben megsózom, hogy hamarabb puhuljon a zöldség. Amikor már jó fonnyadt a zöldség rákanalazom az őrölt paprikát, de gyorsan utána ráöntök 1,5 liter vizet a forralóból, majd lefedve hagyom főni. Ma csirkemellet főzök bele, így az utolsó 10 percben adom csak hozzá, hogy ne főjjenek teljesen szét a hús kockák.
Aki szereti kis apró nokedliket szaggathat, vagy csipetkét gyúrhat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése