2012. július 22., vasárnap

Vörös lencse chilivel




Nem igazán tudom, hogy a főzelékek közzé sorolható-e, de gondolom lényegtelen, inkább olyan húsmentes egy tál étel. A fehérje fontos, ha kevesebb húst eszünk, ez a lencse fajta még ráadásul az emésztést sem nehezíti meg. Gyorsan elkészíthető csípős finomság.

Hozzávalók:

  • 20 dkg vörös lencse
  •   1db piros paprika
  •   1 kisebb chili paprika
  •   1db kisebb lila hagyma
  •   1 nagy gerezd fokhagyma
  •   1 csomag petrezselyem zöld
  •   1 kevés balzsam ecet koncentrátum, ízlés szerint még egy kis balzsamecet
  •   1 pici sumag / elhagyható/
  •   1 ek szőlőmag olaj
  •   1 kevés só
  •   1 tk dijoni mustár
  •   1 csipet zeller zöld
  •   1 csipet őrölt fehér bors
  •   1 kevés chili olaj 
  •   5 dl víz

Elkészítés:

Először a lencse és a víz kivételével mindent a robotgépbe adagolok, összeaprítom és ezután egy lábasba öntöm, elkezdem párolni, pár perc után a vizet is hozzáöntöm, majd főzöm 15 percig, ekkor teszem a megmosott lencsét hozzá. Nem főzöm szét. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórom és egy kis finom chili olajat spriccelek rá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése