2012. július 18., szerda

Tzaziki


Kellemes hűsítő saláta, csak egy kicsit macerásabb, mint egy zöld saláta. Megéri a fáradtságot!
Ez az én verzióm a tzazikire.

Hozzávalók: 4 adaghoz

  • 2 db uborka
  • 1,75 dl tejföl
  • 1 tk. só
  • 1 csipet kapor
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • 1 kevés olíva olaj
  • citromlé

Elkészítés:

Az uborkát megmosom, a héját eltávolítom, majd lereszelem. Amikor kész összekeverem a sóval és félreteszem egy kis időre, hogy kiengedje a vizet magából.
Ha lenne pelenkám akkor abban facsarnám ki, de mivel nincs, marad a kézi erő.
A jól kifacsart uborkához a többi anyagot is hozzáadom és így összekeverem, majd megkóstolom. Szeretem ha egy kis sava van, ezért legalább 1 tk citromlét kevertem bele.
Hűtőbe teszem tálalás előtt. Zárt dobozban 2-3 napot is kibír.
Sültek mellé kiváló, de én most a pulyka pörkölt mellé adom fel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése