2012. július 5., csütörtök

Szilva lekvár házilag



 Egy szilva lekvárban semmi pláne nincs, mondják egyesek, de hiszem, hogy az igazság a mi oldalunkon áll, akik csodásnak tartunk egy jól elkészítettet. Pláne az ilyen mutatós, és környezetkímélő csomagolásban!
Talán a türelem, amiből sok kell ehhez a lekvárhoz, úgyhogy kössünk fel, ha ilyen melegben rászánjuk magunkat!



Hozzávalók:

  • szilva
  • a szilvától függően egy kevés valamilyen édesítőszer

Elkészítés:

A szilvákat megmosom, felezem, és a magokat eltávolítom. Rögtön mehet a lábasba, a tepsibe, ami van.
A sütőt 120 fokon tartom, és addig fonnyasztom, amíg lekvár nem lesz!
Ez korai  szilva, és kíván egy kis szőlőcukrot, de azt csak a 10. óra után adom hozzá. :-)

Az üvegeket a tetővel együtt ecetes vízben csírátlanítom, azután megtöltöm a lekvárokkal, és kidunsztolom. Amikor kiveszem a lobogó vízből, amennyire erőmből telik megerősítem rajta a tetőt, és ruhába tekerve kihűtöm.
Ezután következik a legkellemesebb dolog, a ruhába öltöztetés, és ezt követően irány a kamra polc.
Ilyen újságok mindenki rendelkezésére állnak otthon, ha nincs kérjen a fodrászától, kozmetikusától, ott mindig bőven akad!
          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése