2012. július 21., szombat

Ropogós grissini



Tündér barátnőm kérésére kutattam fel ezt a ropogós grissini receptet, mert évek óta, napi rendszerességgel a bolti / külföldi / változatot fogyasztják Szeretnék ha ez is egészségesebb formában kerülne az asztalukra. A férjével együtt nagyon odafigyelnek az egészséges táplálkozásra, rengeteget tanulok tőlük!



 Hozzávalók: 30-35 db rudacska készíthető belőle

  •  30 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  •    1 dl olíva olaj vagy házi zsír
  •    1 csapott kanál sütőpor 
  •    1 kk só
  •    1,5 dl langyos víz 

 Elkészítés:

 A lisztet egy tálba szitálom, majd a többi anyaggal együtt összegyúrom.
Hagyom 20 percet pihenni, majd kis lisztezett alapon kiformázom. A blogomban lévő másik grissini receptnél képeken illusztrálom. Attól függ milyen vastagra, milyen hosszúra készítjük, hogy hány darab lesz a végén. Mindenki maga döntse el. A képen látható méret 34 db-ot adott ki.
A sütőt 200 fokra állítom, amikor behelyezem a tepsit 190 fokra leveszem, mert ez a hőfok a megfelelő .
A sütő közepében sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése