2012. július 4., szerda

Lecsó tojással



A lecsót ebben a formájában manapság az emberek nehéz ételnek tartják, de az elvitathatatlan, hogy így is nagyon finom, és egy kis friss kenyérrel még javíthatunk is rajta!
Nyári napokon gyorsan elkészíthető laktató finomság lehet az egész családnak.
Készíthetjük apróra kockázott húsos szalonna alappal, tehetünk bele virslit, vagy kolbász karikákat /úgy már tényleg nehéz/, főzhetünk hozzá rizst, bulgurt, árpagyöngyöt, de én most ezt a hús nélküli tojásos változatot készítem.

Hozzávalók: 2 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár szál snidling, mert van itthon
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tv paprika
  • 1/2 db hegyes erős
  • 1 ek. házi zsír, vagy olíva olaj 
  • 1 csipet őrölt piros paprika
  • fejenként 2-3 tojás
A zöldségeket mosás után előkészítem, ami azt jelenti,hogy a hagymákat nagyobb darabokra vágom, és már dobom is egy kevés sóval az olajos serpenyőbe, kb 5 percig egyedül párolom alacsonyabb hőfokon, hogy ne égjen le. A zöldségek hamarabb összeesnek a sótól, ezért már az elején sózom őket, hogy szebben fonnyadjanak. Ezután adom hozzá a felcsíkozott paprikákat, majd tovább párolom, de közben sűrűn kavargatom, hogy ne égjen le. Úgy 10 perc elteltével hozzáadom a paradicsomot is, és ezután készre főzöm.
A tojásokat felverem, sózom, és ráborítom a lecsóra, addig kavargatom, amíg elkezd a tojással sűrűsödni az étel. Friss kenyérrel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése