2012. július 4., szerda

Csibemáj pástétom grissinivel





Nagyon kedvelem a krémeket, pástétomokat, és az olyan finomságokat, amelyeket úgy lehet fogyasztani, hogy a társalgást nem zavarják, mert már előre el tudom készíteni, és csak az asztalra kell helyeznem, mikor a vendégek megjönnek. Ilyen ez a csirke májból készült finomság is, de javaslom nyáron ne csináljunk túl nagy adagot, vagy rögtön készítsük a kis dobozokat, hogy el tudjuk ajándékozni. Én ezt szoktam tenni!


Hozzávalók:

  •   50 dkg csirke máj 
  •    2 ek. olíva olaj, vagy más zsiradék
  •   jó csipet majoránna
  •   10 dkg tisztítatlan vöröshagyma
  •     1 gerezd fokhagyma
  •     1 kevés Worcestershire szósz
  •     1 dl sűrű tejszín
  •     só, őrölt fekete bors

Elkészítés:

A csibe májról eltávolítjuk az ereket, és egyéb oda nem való kis darabokat. Vigyázunk, hogy az epe semmiképpen ne maradjon rajta, mert attól keserű lesz az étel. Megmossuk, és jól lecsepegtetjük.
A hagymákat összevágjuk, de fölösleges nagyon apróra, mert úgyis összedolgozzuk krémesre az egészet.
Egy lábasba beledobom a felforrósított olajra a hagymát és 1-2 percig így kavargatom, azután ráborítom a májat, és fűszerezem. A főzési idő megközelítőleg 25 percet vesz igénybe, de közben ellenőrzöm, hogy le ne égjen. Mielőtt ez megtörténne hozzáadom a tejszínt. Ha alacsonyabb fokozaton párolom, akkor könnyebb a dolgom. Kettőbe vágva megnézem, hogy átsült-e, ha igen, félrehúzom, majd kis hűlés után összeturmixolom.
Kis üvegekbe töltöm, és kihűlés után azonnal a hűtőbe teszem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése