2012. július 2., hétfő

Görög saláta



Ezt a salátát lassan már úgy kezeljük, mintha a mienk lenne a recept! Rendszeresen feltűnik minden kerti grillezésnél, családi ebédeknél, vacsoráknál, mert könnyen elkészíthető, és nagyon finom, laktató. Én grissinit sütöttem hozzá tegnap, és nagy sikere volt!

Hozzávalók:

  • 25 dkg Feta  sajt, van növényi változata is
  • 25 dkg paprika, lehet 2 színű, vagy fajtájú, annál jobb minél színesebb
  • 25 dkg paradicsom
  • 25 dkg uborka
  •   2 fej lila hagyma
  •   2 ek olíva olaj
  •   3-4 szál friss oregano, vagy 1 tk szárított
  •   10 dkg fekete olíva bogyó
  •   eddig csak az alap + lehet még hozzátenni
  •   10 szál snidling apróra vágva
  •     1/2 citrom leve

 Elkészítés:

Megmosom a zöldségeket, nagyobb kockákra vágom, majd egy tálba borítom, amiben összekeverem.
A fetát 1x1 centis darabokra vágom, a levét előtte lecsepegtetem
Az olívabogyót is leöblítem, mielőtt a tálba öntöm.
Az olajat és az aprított oreganot is ráborítom, és ekkor lazán összekeverem az egészet, majd a hűtőbe teszem, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek, persze előtte megkóstolom, ezt ki nem hagynám!
Húsok mellé, de önálló fogásként is ajánlom!