2012. július 2., hétfő

Fetás-spenótos galuska balzsamos rucolával




Imádom a tésztákat könnyű nyári zöldségekkel, egyik ilyen állandó eledelem ez az étel is. Már egyszer szerepel ebben a blogban, de úgy gondoltam, hogy ezt sem hagyom ki!
Azt hiszem, hogy sokan egy ilyen típusú ételt nem engednek be a napi táplálkozásukba, de akkor főzzék a gyerekeiknek, és a férjüknek, meg fogják látni, hogy az a mondás, hogy csúszik, mint a nokedli nem véletlen!! Ez ilyen, de azért ne felejtsük el jól megrágni!! Ha nincs ruccola, akkor fejes salátával is csodás!

Hozzávalók:  4 adaghoz

a blogban megtalálható a galuska elkészítése, csak annyit kell, hogy hozzáadsz ízlés szerint egy kis feta krémet. A 4 adaghoz 8 dkg feta bőven elég. Összetöröd egy kis olívaolajjal, de ne sózd, csak egy pici borssal ízesíts, és mehet a salátára!

Balzsamos rucola:

  • 4 nagy csipet rucola
  • 1/2 kápia paprika
  • balzsamos krém 

Elkészítés:

 Amikor kész a fetás-spenótos galuska, egy mozdulattal tudod tálalni az ételt.. Rákanalazod a megfelelő tányérra a galuskát, és egy marék rucolát mellé helyezel, megszórod az apróra vágott piros paprikával és meglocsolod a balzsamos krémmel. Isteni eledel!

Ez a rucola Zsuzsi barátném kertjében terem, és egy kicsit más, mint amit a boltban lehet kapni! Szélesebb és tömzsibb a levele, de nagyon finom, és egészséges!!