2012. július 3., kedd

Sült paprika

 

 Isteni vitamin bomba, érdemes kipróbálni!





Hozzávalók:

  • 10 db kápia paprika
  •   1/2 cs petrezselyem zöld
  •   2 gerezd fokhagyma
  •   annyi olíva olaj, hogy ellepje
  •   kevés só
  •   fokhagymás borecet egy kevés

 Elkészítés :

 A paprikákat megmosom, és letörölgetem, majd a sütő rácson megsütöm 170-180 fokon.
Amikor kihűlt, óvatosan lehúzom a héját, a magokat eltávolítom, majd leöblítem, hogy biztosan minden magtól megszabaduljunk.
A többi hozzávalót összekeverem, és finom sós-savanykás határozott ízű öntetnek kell lennie a végeredménynek. Néha gondolok egyet, és még egy pici cukrot is teszek bele, attól függ mihez készítem.
A hűtőben hagyom összeérni.
Előételnek is fogyasztható grissinivel, pirítóssal, friss bagettel.
A legnépszerűbb a roston húsokhoz a kerti partik alkalmával. Nagyon egészséges saláta.