2012. május 29., kedd

Zöldség saláta pirított magokkal


A húgommal bevásárló körúton voltunk és így találtunk rá ezekre a gyönyörű kaliforniai paprikákra, be is vásároltam belőlük, sőt Edit barátnőmnak is vettem, mert  régóta tervezi, hogy kipróbálja a paprika krém receptemet a blogról. Biciklivel voltam, így kicsit behatárolt  volt a vásárolható mennyiség.
Kézenfekvőnek tűnt, hogy a paprikák mellé még tegyek valamit a sütőbe a kihasználtság miatt, így egy pár szem régi burgonyát és pár szem paradicsomot is betettem egy másik lemezen a sütőbe, mert már akkor körvonalazódott ez a színes saláta.


Hozzávalók: 1 adaghoz

  •  4 kisebb szem héjában sült burgonya 
  •  1 marék bébi spenót levél 
  •  1/2 sült kaliforniai paprika 
  •  1 szem sült paradicsom 
  •  1 dkg aprított színes paprika
  •  1 dkg  pirított mag keverék 
  •  pici só
  •  kevés fokhagymás-chilis olaj olaj 

Elkészítés:

 

A sült burgonyának eltávolítom a héját, majd ketté töröm, ezután a tányérra helyezem, sózom, köré rakom a bébi spenót leveleket, és a héjától, magjától megszabadított sült paprikát. Összekockázok egy szelet piros paprikát és a pirított magokkal együtt a tetejére szórom. Ezután meglocsolom a finom fokhagymás-chilis olajammal, és már pirítom is hozzá a házi tönköly kenyeret.