2012. május 24., csütörtök

Kapros-fokhagymás fehér bor ecet


Annyira kedvelem ezeket a saját kis történeteket, az olvasókat is biztatnám egy ilyen könnyű, és mutatós, finom ecet elkészítésére!

Hozzávalók: - 2,5 dl

  • 2 dl fehér bor ecet, de más ízű is megfelel
  • 5-6 gerezd tisztított fokhagyma 
  • 1 dkg színes szemes bors
  • 1/2 csomag kapor 

Elkészítés:

Először megmosom a kaprot, jól megszárítom, és a felesleges dolgokat eltávolítom róla, mert ha bele kerül az üvegbe mindig látni fogom, mit mulasztottam! Fogom a kifertőtlenített üveget és szép óvatosan belenyomkodom a felsorolt hozzávalókat, majd ráöntök annyit az ecetből, hogy az üveg nyakáig érjen.
Ez nem tart sokáig, és így egy  nagyon mutatós mindig kéznél lévő fűszer ecethez jutok!