2012. május 24., csütörtök

Avokado krém házi rozs kenyérrel és paradicsommal


A sógor nőm kérésére készítem most ezt a friss avokado krémet. A kislányával nagyon szeretik, és ilyenkor én is eszem belőle, mint most is 1-2 szelet pirítóssal és paradicsommal. Gyorsan elkészíthető, egészséges krém.
Fontos,hogy az avokado érett legyen, mert akkor igazán finom, ha pár napig a konyha pulton marad beérik. Hűtőbe soha nem teszem.

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokado
  • 1 gerezd tisztított fokhagyma 
  • 1 ek. olíva olaj
  • 1 pohár joghurt / 175g /
  • pici só
  • pici őrölt fehér bors
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

Az avokadókat félbevágom, eltávolítom a magot, majd  a héját, felkockázom és a robot gépbe teszem a többi hozzávalóval együtt. Pépesítem és kész is van. Megkóstolom és már kenhetem is a pirítósra. Kellemes nyári eledel, és egyben egészséges is. Ha maradna belőle, akkor a maradékra annyi olíva olajat öntök, hogy
ellepje, így tovább eláll.