A sógor nőm kérésére készítem most ezt a friss avokado krémet. A kislányával nagyon szeretik, és ilyenkor én is eszem belőle, mint most is 1-2 szelet pirítóssal és paradicsommal. Gyorsan elkészíthető, egészséges krém.
Fontos,hogy az avokado érett legyen, mert akkor igazán finom, ha pár napig a konyha pulton marad beérik. Hűtőbe soha nem teszem.
Hozzávalók:
- 2 db érett avokado
- 1 gerezd tisztított fokhagyma
- 1 ek. olíva olaj
- 1 pohár joghurt / 175g /
- pici só
- pici őrölt fehér bors
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
Az avokadókat félbevágom, eltávolítom a magot, majd a héját, felkockázom és a robot gépbe teszem a többi hozzávalóval együtt. Pépesítem és kész is van. Megkóstolom és már kenhetem is a pirítósra. Kellemes nyári eledel, és egyben egészséges is. Ha maradna belőle, akkor a maradékra annyi olíva olajat öntök, hogyellepje, így tovább eláll.