2016. március 13., vasárnap

Zöld alga saláta



Aki még nem tudná, létezik Szegeden egy szuper Fűszertár a brüsszeli krt. 10.sz. alatt, és nem lehet véletlen, hogy Nyári Zsuzsa barátnőmé! Azt gondolom, hogy mindent meg talál az ember a boltban, ez tehát elgördítheti az akadályt a világ különböző tájairól származó receptek megvalósításához. Állandó kisérletezéseimhez is itt szerzem be a legkülönfélébb alapanyagokat. Edit barátnőmmel már régóta imádjuk az alga salátát, amit eddig könnyű szerrel be is tudtunk szerezni, de az utóbbi időben akadozott az ellátás, így más forrás után kell néznem. Így jutott eszembe, hogy megpróbáljam elkészíteni a Nagymama Fűszertárában fellelhető szárított algából. Az alábbi fotókon a végeredmény látható. Nekem ízlik, más még nem kóstolta.






Hozzávalók: / szerintem/

  • egy jó csipet szárított alga
  • csíkozott répa
  • csíkozott uborka
  • himalája só
  • pici nád cukor
  • szezámmag
  • lenmag olaj / lehet szezám is ,de éppen ez van felbontva/
  • rizs ecet / 3% /
  • pár csepp csili olaj 

Elkészítése:

Az algát hideg vízbe teszem, és hagyom, hogy jól megszívja magát, ez kb. fél óra, amikor visszanyerte eredeti formáját, akkor leöntöm a vizet róla, és felcsíkozom. Külön készítem el az öntetet, ami egy kellemes , lágy ízt takar, mert érvényesülni hagyom az algát. A csíkozott algához hozzáadom a répát, uborkát, majd az öntetet, vagy pácot, kinek hogy! Ezután összekeverem az egészet, majd megszórom arany lenmaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése